Pescuit la feeder

Cele doua lacuri de la Varlaam - Sectorul A si Sectorul B - sunt foarte atragatoare pentru pescarii de stationar si feeder datorita faptului ca se prind exemplare mari de crap si ten, ca si datorita conditiilor de pescuit excelente. Se inregistreaza frecvent crapi de 15-20kg prinsi la feeder. Distantele de pescuit sunt mici si medii, ambele lacuri avand adancimi si structuri interesante incepand chiar de langa mal. Pe langa crap, lacurile au caras mare, in general de de 500g-1kg, dar sunt si exemplare de caras care pot depasi 1,5-2kg. Alte specii - cum ar fi rosioara sau cleanul - ofera si ele capturi de talie mare. 

Pescuitul la stationar si feeder se poate face pe ambele lacuri, in limita locurilor disponibile, dar in general se desfasoara pe Sectorul B, care are cateva standuri dedicate pentru stationar si feeder, separat de standurile de crap. Standurile sunt marcate pe harta lacului cu litera F, de la "feeder".

Pescuitul se poate face atat cu eliberarea capturilor (in sistem catch & release), cat si cu retinere. Se poate pescui cu retinere la caras si la ten. Nu este permisa retinerea niciunei alte specii de peste.

Rezervarile pentru pescuitul la stationar trebuie facute cu 24 de ore inaintea partidei. 

Taxa pentru pescuit catch & release = 80 de lei pe ziua de pescuit.
Taxa pentru pescuit cu retinere = 100 de lei pe ziua de pescuit.

Ziua de pescuit dureaza 12 ore: de la 7 dimineata la 7 seara. Nu se poate pescui la stationar pe timpul noptii.

Se pot retine 5kg de caras sau ten in contul taxei. Daca pescarii vor sa retina mai mult de 5kg de ten, orice cantitate suplimentara se plateste cu 15 lei pe kilogram. Tenul poate fi retinut pana la dimensiunea de 8kg. 

 

REGULAMENT

Se poate pescuit la stationar cu maxim doua lansete (feeder, piker, match, fixa).

Ca linie principala, este obligatorie folosirea unui monofilament de minim 0,25mm. Nu este permisa folosirea firului textil ca linie principala, nici ca inaintas. Daca pescarii vor sa pescuiasca la distanta cu greutati mari, trebuie isi calibreze linia principala in functie de greutatea de aruncare.

Este obligatorie folosirea unei monturi cu method feeder sau cosulet. Se pescuieste cu un singur carlig. Nu sunt admise mai multe carlige in montura. Momeala poate fi pusa pe fir de par sau direct pe carlig. In cazul ruperii liniei principale, montura (cosulet, method) trebuie sa se piarda.

Avand in vedere ca se prind frecvent crapi sau teni de dimensiuni mari, pescarii sunt obligati sa foloseasca o saltea de primire de tip "cradle" si un sling cu flotoare. Daca pescarii nu dispun de aceste echipamente, le pot inchiria de la administratia lacului, in limita disponibilitatii.

Pentru retinerea pestelui, se va folosi un juvelnic de tip tunel cu lungimea de minim 2m si cu ochiuri fine. In juvelnic se va pastra doar pestele care urmeaza a fi retinut. Toate celelalte capturi trebuie eliberate imediat. Este strict interzisa retinerea crapului, indiferent de marime.

Dimensiunea minciogului trebuie sa permita scoaterea in conditii optime a pestilor de talie mare, inclusiv a crapilor sau tenilor de peste 20kg.  

Este permisa folosirea boiliesurilor, pasturilor, semintelor si a momelilor vii. 

Pentru protectia pestilor, pescarii sunt obligati sa aiba la ei si sa foloseasca o solutie antiseptica pentru dezinfectarea ranilor provocate de carlig sau a altor rani.

  • Pescuit la feeder
  • Pescuit la feeder