MIHAI PERIANU

In peisajul lacurilor din tara, Varlaam este un lac neobisnuit. Regulamentul lacului incurajeaza pescuitul plantat prin impunerea unor fire foarte groase. Cand am inceput sa pescuiesc la Varlaam, pe Sectorul B, am inteles imediat de ce. Lacul nu are agatatura, dar - fiind o balastiera - are multe structuri abrazive, care pot taia firele si care te obliga sa iei masuri de protectie. Desi sunt un mare iubitor al pescuitului lansat, in urma experientelor pe care le-am avut pe Varlaam am inteles ca sunt unele lacuri pe care este de preferat sa plantezi si am inceput sa apreciez acest stil de pescuit.

Ca atmosfera, Varlaam are ceva unic. Inca de la intrarea pe lac, pe drumul impadurit care desparte cele doua lacuri, simti ca esti intr-un mediu placut si prietenos. Conditiile de pescuit sunt foarte bune. Standurile sunt pietruite si raman curate indiferent de vreme, pe majoritatea standurilor ai umbra, exista curent la fiecare pe stand, iar pe Sectorul B sunt cateva cabane comode.

Din punct de vedere peisagistic, lacurile de la Varlaam arata ca un parc bine ingrijit, iar Sectorul A pare un lac secret, fiind ascuns de perdeaua de plopi si salcami din jur.

In ceea ce priveste pescuitul, orice trasatura iti poate aduce un trofeu. Din momentul in care ai plantat lansetele, te poti astepta la orice - in sensul cel mai bun al cuvantului. Pe Sectorul B, am avut capturi de peste 20kg aproape de fiecare data. Mi-am doborat recordul personal de la prima partida, iar in partidele urmatoare l-am doborat din nou. Un punct de atractie este ca lacul are multe "oglinzi" mari, foarte frumoase.

Varlaam este un lac care iti ofera o experienta de pescuit speciala si pe care ma intorc mereu cu placere.

 

Data: 28 noiembrie 2019

  • MIHAI PERIANU
  • MIHAI PERIANU